8. Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi

Açıklama: Cumhuriyet'in kuruluşunun 93.üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'nin en yüksek dağı olan ve bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağına "Cumhuriyet yürüyüşü'düzenlendi.
Kategori: Güncel Haberler
Eklenme Tarihi: 25 Ekim 2016
Geçerli Tarih: 25 Mart 2023, 06:55
Site: BALIŞEYH BELEDİYE BAŞKANLIĞI-KIRIKKALE
URL: http://www.baliseyh.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=56

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93.üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale’nin en yüksek dağı olan ve bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağına “Cumhuriyet yürüyüşü” düzenlendi.

MEYDANDAN HAREKET EDİLDİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün 8. Kırıkkale Dinek Dağı  ( 1.744 m.)  Cumhuriyet Yürüyüşü pazar günü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, daha sonra Balışeyh Beyobası köyüne hareket etti.

YOĞUN KATILIM

Kırıkkale Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcıları Rifat Ata ve Abdullah Aslaner, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileri, Spor kulüpleri, Sporcular, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık bine yakın davetli Mehteran takımının söylediği marşlar eşliğinde Dinek dağı zirvesine yürüyüş yaptılar.

TÜRK TARİHİ KOLAY KAZANILMAMIŞTIR

Zirveye ulaşıldığında Vali Yardımcısı Rifat Ata tarafından Zirve Defteri imzalandı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ata; “Türk tarihi kolay yazılmamıştır.1071’den bu yana Atalarımız yaptığı savaşlarla bu ülkeyi, bu Cumhuriyeti kurmuşlardır. Cumhuriyetimizin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 8. düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşüne katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılını kutlarken bugünleri bize kazandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intihal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Hayatta olan tüm gazilerimize de minnet borçluyuz.” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Daha sonra zirvede ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu vatan uğruna canlarını seve seve  feda eden tüm şehitlerimiz için dua edildi. Yapılan duanın ardından 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya konulan kararlı dik duruş ve şehitlerimizin kahramanlıklarına ithafen yazılan 15 Temmuz Demokrasi Marşı söylendi. Yürüyüşe katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yardımcısı Rifat Ata, Dinek Dağı’nın eteklerine de fidan dikimini gerçekleştirdi.

YEMEK İKRAMI İLE SON BULDU

Vali Yardımcısı Ata ve beraberindekiler zirve inişi sonrası birlikte Beyobası Köyü’ne geldi. Beyobası Köyünde kurulan etkinlik alanında, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı davetlilere bir program sundu. Program, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh Belediye Başkanlığınca katılımcılara Beyobası Köyünde verilen yemek ikramı ile sona erdi.