İlçemizde Muharrem ayı etkinlikleri

Açıklama: Balışeyh İlçemizde Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında aşure dağıtıldı.
Kategori: Güncel Haberler
Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 05:17
Site: BALIŞEYH BELEDİYE BAŞKANLIĞI-KIRIKKALE
URL: http://www.baliseyh.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=113

Balışeyh İlçemizde Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu vatandaşlara aşure dağıttı.

15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe kurum ve kuruluşların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu burada yaptığı konuşmada, "Aşure etkinliği sayesinde tüm vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde olmamız bizi çok mutlu ediyor. Bugün bu güzel geleneği yerine getirdik.
Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir." dedi.