İlçemizde yağmur duası

Açıklama: Balışeyh İlçemizde geniş katılımlı programda yağmur için dua edildi.
Kategori: Güncel Haberler
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2018
Geçerli Tarih: 22 Temmuz 2018, 09:33
Site: BALIŞEYH BELEDİYE BAŞKANLIĞI-KIRIKKALE
URL: http://www.baliseyh.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=107

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi sakinleri geleneksel olarak düzenledikleri yağmur duası etkinliği ile yağacak yağışların topraklara bolluk ve bereket dileğinde bulundular.
İlçe halkının 'Ballı Harman' olarak nitelendirdiği harman alanında düzenlenen yağmur duası ilçe halkını bir araya getirdi. Balışeyhli vatandaşlar, ellerini semaya açıp dua ederek Allah'tan bu senenin bereket içerisinde geçmesi dileğinde bulundular. Yüzlerce ilçe vatandaşı, birlikte yan yana durarak ilçe imamının duasına eşlik ettiler.
Yapılan dualar sonrası Balışeyh Belediyesi katılımcılara çeşitli ikramlarda bulundu. Vatandaşlar oluşturdukları sıra ile ikramlardan aldılar. Düzenlenen yağmur duası etkinliği hakkında konuşan Balışeyh Belediyesi Başkanı Ali Dedelioğlu, "Allah dualarımızı kabul etsin. Cenab-ı Allah ülkemizi susuz bırakmasın. Duamıza katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Hüseyin Yıldırım tarafından yapılan yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.