İlçemize dev besi çiftliği hizmeti

Tarih 13 Nisan 2017, 09:53 Editör

Balışeyh ilçemizde bin baş kapasiteli büyük baş hayvan çiftliği protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve davetlinin katılımı ile hizmete girdi.

Balışeyh ilçemizde bin baş kapasiteli büyük baş hayvan çiftliği protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve davetlinin katılımı ile hizmete girdi.

Açılışa Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Balışeyh Kaymakamı Önay Altuntaş, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, TSO Başkanı Ahmet Varlı, İl Genel Meclisi Başkanlığına Murat Çaykara,
Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, çevre belediye başkanları, besiciler, besici sahibi Mahir Demirel’in ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Balışeyh Kaymakamı Önay Altuntaş programda yaptığı konuşmada tesis sahibi Mahir Demirel’e ekonomi ve istihdama katkıda bulunduğu için teşekkür ederek, “Bu tür yatırımlar ilçenin ufkunu açmaktadır. Büyük ve güzel bir tesis kurulmuş. Kendilerini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Balışeyh Belediyesi olarak Demirel Besi Çiftliği’nin yapımında ellerinden gelen bütün desteği gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, besi çiftliğin yöreye yapılan önemli yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Kırıkkale’de Demirel Besi Çiftliği’nin bir ilki gerçekleştirdiğinin altını çizen Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, “İlk defa Kırıkkale’de bin başlı çiftlik kuruldu. Buda Mahir Demirel sayesinde gerçekleştirdi. Bu atılım diğer besicilerimize örnek olacaktır. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu atılım sayesinde büyük bir açık kapanacak.”diye konuştu.

Mahir Demirel’i tebrik ederek sözlerine başlayan AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk, “Bazı sorunları vardı ve bizimle görüşerek Bakanlıkta çözdük. Demirel gibi yatırımcıları her zaman destek vermek gerekir. Bu tür yatırımcılar sadece Balışeyh’e değil diğer ilçelerde de olması gerekir. Hükümet olarak bizler her zaman destek verdik ve vermeye devam edeceğim. Öz kaynaklarını kullanarak bin başlık bir çiftlik kurması kolay bir şey değil. Allah bu ve buna benzer yatırımcıların yardımcısı olsun. Bu yatırımcılar mihenk taşıdır. Bunları gelecekte de desteklemek gerekir. Açılış bitti ve bu iş bitti dememeliyiz. Her zaman yanlarında olmak gerekir.”diye ifade etti.

Kırıkkale’nin sanayi şehri olarak anıldığını ifade eden Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da, “Bu tür yatırımlar, Kırıkkale’nin sanayinin yanında hayvancılığında geliştiğini gösteriyor. Hayvancılık ve tarım alanında da ölü toprağı üzerimizden atacağız. Hükümet olarak Kırıkkale’nin gelişmesi için değişik çalışmalar içersindeyiz. Konya Ovası Projesine dahil olduk. Bunu özellikle besicilerimiz kaçırmaması gerekir. Bu projede birçok destek veriliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından dualarla açılış gerçekleştirilerek tesis gezildi.

Program davetlilere ikramın ardından son buldu.

Başkanımızın acı günü

Başkanımızın acı günü Balışeyh Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu'nun babası Süleyman Sırrı Dedelioğlu vefat etti. Başkanımızın babas...

İlçemizde Cumhuriyet Coşkusu

İlçemizde Cumhuriyet Coşkusu Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde Cumhuriyetin Kuruluşunun 94'üncü yılı ile ilgili tören düzenlendi.