Balışeyh'te 29 Ekim etkinlikleri

Tarih 29 Ekim 2016, 13:53 Editör

Balışeyh ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Bayram etkinlikleri kapsamında Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, protokolün diğer üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kaymakam Yıldırım, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Yıldırım, tören alanında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilelebet gençliğin omuzlarında daha da ileri taşınmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyetin bir irade göstergesi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Milli iradeye gencimizle, yaşlımızla hepimiz sahip çıkmamız gerekir. 15 Temmuz gecesinde Milli İradeye, seçilmiş olan yönetime karşı hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldık. Cumhuriyet bu nedenle çok önemli. Kendi aklını, mantığını bir kenara bırakıp veya ne olduğu belli olmayan birilerine ipotek edip bir kişi veya kişilerden talimat alarak milletin, devletin, aziz ordumuzun namusuna, şerefine göz diken ve seçilmiş olan iktidarı al aşağı etmek isteyen hainlerle karşı karşıya kaldık. Ama aziz milletimiz Seyit Onbaşıların torunları olarak büyük bir öz güvenle atalarımızın değerlerine, vatanımıza, milletimize sahip çıktık.” dedi.

Program, öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunması, çeşitli gösteriler ile düzenlenen diğer etkinlilerin yapılmasının ardından son buldu.

Önemli Gün ve Haftalar

İlçemizde 10 Kasım Anma Programı

İlçemizde 10 Kasım Anma Programı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'nci yılında Ba...

19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü Balışeyh ilçemizde "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla program düzenlendi.