İlçemizde 7. Geleneksel Denek Dağı Cumhuriyet yürüyüşü

Tarih 19 Mart 2016, 14:23 Editör

Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesinde Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 92. yılı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği, Balışeyh Kaymakamlığı, Balışeyh Belediyesi ve diğer kurumlarımızın da katkıları ile 7. Geleneksel Dinek Dağı Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Kırıkkale'nin en yüksek dağı olan 1744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı zirve yürüyüşü öncesi Şevketin Yaylası mevkisinde toplanan Vali Ali Kolat ve beraberindeki grup, yaklaşık 2 saatlik tırmanışın sonunda zirveye ulaştı.

Kolat, zirvedeki zirve defterini imzalayarak güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Kolat ve beraberindekiler tarafından zirvede tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ardından dua yapıldı.

Kolat burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin Kuruluş etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet yürüyüşüne katılan tüm katılımcıları kutluyorum. Cumhuriyetin 92'nci kuruluş yılını kutlarken bu günleri bize kazandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Vefat eden ve hayatta olan gazilerimize de minnet borçluyuz. Bugün burada  zirve noktasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum."

Kolat konuşmaların ardından zirvede günün anısına fidan dikti ve doğa severlere elma, mandalina ve lokum ikram etti.

Zirveye ulaşan katılımcılar, sisli havada toplu ve gruplar halinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zirveden inen grup, Beyobası köyündeki kamp alanında toplandı. Burada verilen yemek ikramı ve diğer etkinliklerin ardından düzenlenen yürüyüş son buldu.

Etkinliğe, Kolat'ın yanı sıra Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp yetkilileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, izciler ve doğa severler katıldı.

Başkanımızın acı günü

Başkanımızın acı günü Balışeyh Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu'nun babası Süleyman Sırrı Dedelioğlu vefat etti. Başkanımızın babas...

İlçemizde Cumhuriyet Coşkusu

İlçemizde Cumhuriyet Coşkusu Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde Cumhuriyetin Kuruluşunun 94'üncü yılı ile ilgili tören düzenlendi.